Har nesten alltid ballen mest

United hadde ballen i mer enn to tredjedeler av kampen mot ligaens beste lag – på bortebane.

Det var en tydelig frustrert Louis van Gaal som ble intervjuet av BBC etter 0-1-nederlaget for Chelsea på bortebane lørdag kveld. Forståelig nok, etter å ha dominert kampen fra første minutt, tross skader på en rekke nøkkelspillere.

Rødtrøyene festet grepet i kampen tidlig i første omgang, og Wayne Rooney burde allerede etter åtte minutter spilt ha sendt bortelaget i ledelsen. Et effektivt Chelsea-lag kunne likevel gå til pause med 1-0 i lommen etter en vakker scoring av Eden Hazard.

Andreomgangen fortsatte slik førsteomgangen var. United trillet ball, men slet med å skape de virkelig store sjansene mot et bunnsolid Chelsea-forsvar.

Det som overrasket fotballpublikumet mest var trolig at United hadde ballen hele 72 % av tiden mot José Mourinhos mannskap.

En så høy prosentandel har ikke United klart på fremmed gress tidligere denne sesongen, men har ved to forskjellige anledninger tidligere hatt ballen 73– og 72 % av tiden mot henholdsvis Sunderland og Hull på hjemmebane.

6. United 3–0 Cambridge United (67 %)
  7. United 4–0 Queens Park Rangers (64 %)

10. Preston North End 1–3 United (59 %)
  11. Queens Park Rangers 0–2 United (58 %)
  12. West Bromwich Albion 2–2 United (58 %)

Gjennomsnitt: 60.2 %

Som tallene viser har United ballen omtrent like mye på bortebane som på hjemmebane, og snitter på om lag 60 %. På hjemmebane dominerer United stort sett mot antatt svakere lag, mens topplagene makter å ha ballen omtrent like mye som Van Gaals menn.

Av totalt 39 kamper har United hatt ballen mest – eller like mye – 34 ganger. Altså i 87 % av kampene som spilles, har United ballen mer enn motstanderen.

Hele ni ganger har United hatt ballen 59 % eller mer enn motstanderen på bortebane – men bare maktet å score to eller flere mål ved to(!) tilfeller. Så er det én ting Louis van Gaal & co. bør jobbe med før den kommende sesongen, er det effektiviteten.

Hva tenker du om Van Gaals ballbesittende stillestil?