Deilig sliteseier

KAMPREFERAT: Robin van Persie og Wayne Rooney sørget for tre poeng tross rødt kort til sistnevnte.

Etter historiens verste sesongstart for Manchester United og et 3-5-tap borte mot Leicester forrige helg var kun seier godt nok mot Sam Allardyce & co. Og seier ble det, i Patrick McNair, Luke Shaw og Tom Thorpes (kom inn i 90+2) debut.

Som ventet var det et svært revansjelystent mannskap som gikk rett i strupen på «The Hammers» som kom på besøk fra øst-London.

Kaptein Wayne Rooney fikk det røde kortet etter 59 minutter spilt – men heldigvis er det det som skjer foran mål som avgjør kamper.

Rødtrøyene presset fra første sekund, og satte kommandoen allerede da Wayne Rooney scoret i det femte spilleminutt, før Robin van Persie øket til 2-0 17 minutter senere. Big Sams mannskap maktet likevel en redusering like før sidebytte ved Diafra Sakho.

To debutanter i bakre ledd

Skademarerittet fra tidligere sesonger henger fortsatt godt med, og med både Chris SmallingJonny EvansTyler Blackett og Phil Jones utilgjengelige måtte Van Gaal ned og grave i systemet for å finne en stoppermakker til Marcos Rojo, og dermed ble Patrick McNair servert sin førstelagsdebut i tillegg til at Luke Shaw fikk sin første kamp fra start, mens Marcos Rojo spilte midtstopper.

Ellers var laget akkurat det samme som startet kampen mot Leicester. Rafael startet på høyrebacken med Shaw på motsatt back, med Marcos Rojo og Paddy McNair i midtforsvaret. Lengre frem i banen så det nett likt ut, og Ángel Di MaríaDaley BlindAnder HerreraRadamel Falcao, Wayne Rooney og Robin van Persie startet alle.

Tidlig ledelse

Det tok bare fem minutter før Wayne Rooney gjorde som han alltid gjør når West Ham står på motsatt banehalvdel. Rafael stormet nedover Uniteds høyrekant før han serverte Rooney inne i 16-meteren med en pasning som engelskmannen avsluttet på volley i lengste hjørne.

Bare minuttet etter burde West Ham ha utlignet. Daley Blinds upresise tilbakespill ble plukket opp av Enner Valencia som blåste ballen over mål.

SJEF: LvG.
SJEF: LvG.

Idet tavla viste 22 minutter kom 2-0-scoringen. Blind vant ballen på midtbanen, sentret til Radamel Falcao som trillet videre til Robin van Persie. Nederlenderen fintet av en spiller før han sendte ballen i lengste hjørne – Adriáns høyreside.

12 minutter før pause burde Ángel Di María ha økt til ytterligere 3-0. Etter lekre kombinasjoner med Falcao, sendte han ballen like utenfor fra 14-15 meter.

Redusering før pause

Selv om det var United som styrte kampen og var nærmere 3-0 enn West Ham var 1-2, kom reduseringen fra Diafra Sakho. David De Gea var på tyttebærtur på en corner, og en West Ham-spiller fikk headet ballen i tverrliggeren som ga retur til Sakho som enkelt headet inn 1-2 fra kloss hold.

Rooney så rødt

Etter sidebyttet var det faktisk bortelaget som var mest frempå innledningsvis – til tross for et småfarlig Falcao-skudd som gikk via en West Ham-fot og Adriáns handske ut til corner.

Men så vartet captain Rooney opp med noe av det mer unødvendige slaget. På West Hams(!) egen banehalvdel sparket han ned Stuart Downing bakfra, og fikk direkte rødt kort fra dommer Lee Mason.

RØDT: Wayne Rooney utvist.

Knappe 20 minutter før slutt gikk Ander Herrera i bakken med en smell i ryggen, og ble erstattet av Antonio Valencia.

Minuttet før full tid fikk sannsynligvis flere millioner Manchester United-fans verden over hjertet i halsen da Kevin Nolan satte ballen i nettet bak David De Gea – heldigvis for Louis van Gaal var offside-flagget oppe, og målet ble ikke godkjent.

Det er ennå uvisst hvor alvorlig Herreras ryggskade er, men vi krysser fingrene på at det ikke setter ham ut av spill de neste ukene.

Etter 2-1-seieren over West Ham lørdag har United endelig klatret over Liverpool på tabellen, og ligger nå på en syvendeplass – så får vi håpe gutta følger opp med tre poeng mot Everton neste søndag.