Cupbombene smalt i tur og orden

Snipp, snapp, snute, så var cupeventyret ute for både Manchester City, Chelsea, Tottenham og Southampton.

Manchester United leverte en særdeles skuffende prestasjon borte mot Cambridge United, og klarte aldri å få hull på byllen på The Abbey.

Det betyr at United er nødt til å spille én ekstra kamp for å ta seg videre til femte runde i FA-cupen, når Cambridge United kommer på besøk til Old Trafford 4. februar.

Men mens Manchester United får en ny sjanse til å ta seg videre i FA-cupen, røk rivalene ut på rekke og rad lørdag.

Kanskje var det et lite forvarsel at Championship-laget Blackburn slo ut Swansea i den første kampen denne lørdagen, for etter det smalt cupbombene i tur og orden.

Manchester City var storfavoritter da Middlesbrough kom på besøk, men var det rødtrøyene som kunne strekke armene i været etter kampslutt.

Patrick Bamford sendte gjestene i føringen, før Kike punkterte kampen med sin scoring på overtid. Dermed er Manchester City ute av cupen, mens Middlesbrough er videre til femte runde.

Manchester City v Middlesbrough - FA Cup Fourth Round
BOMBE: Middlesbrough sørget for at Manchester City røk hodestups ut av FA-cupen.

Og som det ikke var nok: Chelsea røk på en kjempesmell hjemme mot Bradford. Da Gary Cahill og Ramires hadde sørget for en 2-0-ledelse, trodde alle at det skulle gå mot en oppskriftsmessig hjemmeseier.

Men slik gikk det ikke. Jon Stead reduserte til 2-1 fem minutter før pause, og José Mourinho så seg etter hvert nødt til å sette inn både Cesc Fàbregas og Willian. Det hjalp ikke, for fire minutter senere utlignet Filipe Morais for Bradford.

Andy Halliday gjorde deretter snuoperasjonen komplett med sin 2-3-scoring, og Chelsea måtte presse på for en utligning i de siste minuttene. I stedet var det Bradfords Mark Yeates som fant veien til nettmaskene, og sørget med det for at endte med en sjokkerende 4-2-seier for gjestene på Stamford Bridge.

Chelsea v Bradford City - FA Cup Fourth Round
SJOKK: Ingen hadde trodd at Chelsea skulle tape hjemme for Bradford City. Men det gjorde de.

Snipp, snapp, snute, og cupeventyret var plutselig ute for både Manchester City og Chelsea. Det er det også for både Tottenham og Southampton, som røk på hjemmetap mot henholdsvis Leicester City og Crystal Palace.

Det betyr at Manchester United har fått en gyllen mulighet til å gå langt i denne turneringen. Liverpool møter Bolton lørdag kveld, mens Arsenal skal forsøke å ta seg videre borte mot Brighton søndag.