Chile til finalen

VIDEO Men heller ikke mot Peru ble det spilletid på Ángelo Henriquez.

United-spissen, som mest sannsynlig blir solgt i løpet av sommeren, ble – slik han har blitt vant til i Copa América-turnering, igjen sittende på benken gjennom hele oppgjøret. Derfra fikk han se Napolis Eduardo Vargas finne veien forbi den peruvianske keeperen ved to anledninger. Dermed sikret  den tidligere QPR-spilleren vertslandet Chile en plass i finalen for første gang siden 1987, og samtidig muligheten til å gå helt til topps i turneringen for første gang i dens eksistens.

Vargas satte inn 1-0-målet like før pause, og fulgte opp med nok en scoring – en lekkerbisken av et skudd – knapt 20 minutter ut i 2. omgang (se video). På det tidspunktet hadde Peru nettopp utliknet til 1-1 gjennom et selvmål av Internazionales tidligere Cardiff-spiller, Gary Medel.

10 mot 11

Peru måtte for øvrig spille i undertall helt fra det 20. minutt. Da presterte forsvarsspiller Carlos Zambrano å bli utvist med direkte rødt, på et tidspunkt da han allerede var blitt notert på dommerens blokk med gult.

Chile avventer nå utfallet av den andre semifinalen, mellom Ángel Di María/Marco Rojos Argentina og Paraguay, Den kampen skal spilles natt til onsdag (01.30).

Årets Copa América avsluttes lørdag kveld med finale på Nasjonalstadion i Santiago.