Chelsea tok første stikk

United U18 tapte 3-2 i den første semifinalen i FA Youth Cup. United.no oppdaterte med de viktigste hendelsene fra kampen.

Chelsea slo United 3-2 på Stamford Bridge, og tok dermed første stikk i FA Youth Cup-semifinalene.

Kampen i den stekende London-sola var stort sett jevnspilt, men lagene hadde likevel hver sin omgang. Riktignok var det vertene som var det klart beste laget i den første omgangen – og til tross for at blåtrøyene ikke skapte allverdens med sjanser, var det likevel relativt fortjent at de tok med seg en 2-0-ledelse til pause.

Derfor var det mye å rette på for Paul McGuinness i pausen, for det var særdeles lite som fungerte for Uniteds-akademispillere i de første 45 minuttene. Og det var ingen tvil om at U18-sjefen trykket på riktige knapper under pausepraten, for United-laget som entret banen etter pause, fremstod på en helt annen måte – og det i positiv forstand.

United kjørte på fra første stund i den andre omgangen, og etter 56 minutter fikk de belønning for å ha gått i strupen på hjemmelaget. Da dukket Jesse Lingard opp i feltet og banket inn reduseringen etter et hjørnespark. United fortsatte å jakte mål etter reduseringen, men i stedet skulle De røde djevlene få seg en skikkelig kalddusj og 3-1 rett i fleisen inne i den gode perioden.

Men i stedet for å grave seg ned, fortsatte United-spillerne å male på. Og bare fem minutter etter at Chelsea økte ledelsen, dukket Paul Pogba opp og stanget inn nok en redusering. Franskmannens flotte scoring ble også kampen siste. Dermed er det fordel Chelsea før returoppgjøret i Manchester om ti dager.

Kampen i dag var altså bare den første av to semifinaler, og ble spilt på Stamford Bridge i London. Returoppgjøret utkjempes på Old Trafford om ti dager, den 20. april, og sammenlagtvinneren skal få bryne seg på Sheffield United i FA Youth Cup-finalen.

Preview: Semifinale i FA Youth Cup

KAMPFAKTA

Chelsea U18 vs. Manchester United U18 3-2

Avspark: 13:30 (skandinavisk tid)Turnering: Semifinale i FA Youth Cup, kamp 1Bane: Stamford Bridge30. min.: 1-0 Chalobah42. min.: 2-0 Chalobah56. min.: 2-1 Lingard72. min.: 3-1 Devyne77. min.: 3-2 PogbaManchester United U18: Sam Johnstone – Michael Keane, Sean McGinty, Tom Thorpe, Michele Fornasier – Ryan Tunnicliffe, Larnell Cole, Paul Pogba – Will Keane (Mats Møller Dæhli, 89.), Jesse Lingard (Tom Lawrence, 84.), Gyliano van Velzen. Benken: Joe Coll, Jack Rudge, Charni Ekangamene.

Uniteds startellever – foran fra.venstre: G.van Velzen, R.Tunnicliffe, L.Cole, M.Fornasier, J.Lingard.Bak fra venstre: S.McGinty, W.Keane, S.Johnstone, M.Keane, T.Thorpe, P.Pogba_______________________________________________________________________United.no oppdaterer fortløpende med hendelser fra kampen.

** Kampen sparkes i gang 13:30. Vi kommer med lagoppstillingene så snart de er klare.

** Det er strålende sol i London. Kampstart om få strakser!

1.min: Kampen er i gang! United tar avspark, men mister ballen umiddelbart – slik at Chelsea får en innleggsmulighet. United-forsvaret rydder unna.

2. min: Jevn åpning på kampen, men det er vertene som får det første hjørnesparket.

3. min: Chelsea får kampens første store mulighet! Et glitrende innlegg havner på pannebrasken til en Chelsea-angriper, men Sam Johnstone er med på notene.

5. min: Will Keane ser at keeper står langt ute, og prøver seg med en frekk lobb fra langt hold. Ballen går et par meter over.

10. min: Det er Chelsea som har kommet best i gang på Stamford Bridge. De er på ingen måte overlegne, men fremstår hakket hvassere mot et United-lag som har vært upresise og har fremstått nervøse innledningsvis.

11. min: United ruller opp et godt angrep! Tunnicliffe kombinerer med Keane, som vender fint opp på 20 meter og skyter. Imidlertid går ballen i Chelsea-blokka og til corner.

14. min: Ryan Tunnicliffe vinner ballen fra Josh McEachran høyt i banen, og gir videre til Jesse Lingard. Han tar med seg ballen på 20 meter, og fyrer løs. Skuddet er både høyt og hardt,men Chelsea-keeperen holder likevel ballen i fast grep.

17. min: Ny, god Chelsea-mulighet! Et innlegg går forbi alt og alle, og finner en Chelsea-spiller på bakre stolpe. Sean McGinty og Sam Johnstone samarbeider godt – og får ryddet unna. Om enn så vidt…

19. min: Nå er det artig fartsfylt og artig på Brua!

25. min: Kampen er inne i en ganske rolig periode etter den fartsfylte åpningen. Chelsea har vært frampå med et par skudd fra distanse, mens United blir for upresise på den siste tredelen.

30. min: 1-0, CHELSEA TAR LEDELSEN.

Først er Sam Johnstone våkent ute og redder godt, men på den påfølgende corneren svikter United-keeperen – og det straffes han knallhardt for. Johnstone går ut i feltet og skal plukke ned en corner, men glipper ballen. Dermed får Chelsea og Chalobah en enkel jobb med å prikke inn dagens første scoring.

37. min: En misforståelse i Chelsea-forsvaret gir William Keane en gyllen mulighet! Angriperen skal bare flikke ballen forbi en utrustende Blackman, men Keane bommer på ballen. United-spillerne river seg i håret!

42. min: 2-0, CHELSEA DOBLER LEDELSEN.

Fra vondt til verre for United – og igjen er det ved Chalobah, som stiger til værs på en corner. Cole, som har tatt plass ved stolpen, når ikke opp.

44. min: Alt handler om vertene nå.

45. min: United forsøker seg med et langskudd, men Chelsea-keeper Blackman redder godt.

45. min: Lagene går til pause på stillingen 2-0 til Chelsea. Paul McGuinness har mye å rette på i pausen!

46. min: 2.omgang er i gang.

47. min: United går rett i angrep. Van Velzen smeller til fra 16 meter, men Chelseas keeper er igjen med på notene, og får gitt til hjørnespark.

50. min: United har gått høyt ut aggresivt til verks, og har vært det klart beste laget så langt i denne 2.omgangen!

54. min: Pogba smeller til fra 16 meter, men Blackman får opp hendene og gir til corner.

56. min: 2-1, UNITED REDUSERER!

Så kom belønningen etter den gode starten på 2.omgang! Blackman går ut i feltet, men får ikke ballen unna. Til slutt lander ballen hos Jesse Lingard, som smeller inn reduseringen. Det er fornyet spenning på Stamford Bridge!

62. min: United med mye ballinhav, men har til gode å sette Blackman på prøve siden reduseringen.

66. min: United kontrer og kommer fire mot to, men det går både sakte og blir upresist. Til slutt havner ballen hos Will Keane, men skuddet triller et par meter utenfor.

67. min: Paul Pogba treffer godt fra 40 meter, men Blackman ser utgangen og redder forholdsvis enkelt.

71. min: 3-1, CHELSEA ØKER LEDELSEN.

Scoringen kommer midt i den langvarige og gode United-perioden. Chelsea kommer seg løs på kanten, og innlegget går forbi alt og alle – før en blåkledd får en enkel jobb med å sette ballen inn fra kloss hold. Kalddusj for Paul McGuinness’ gutter.

74. min: Gigantmuligheter for United, men det vil seg ikke. Ballen lander hos Paul Pogba etter klabb og babb i Chelsea-feltet, og franskmannen prøver seg med et liggende sykkelspark. Ballen går dessverre èn meter over. United presser på for reduseringen.

76. min: 3-2, UNITED REDUSERER.

Paul Pogba stiger til værs og stanger inn et innlegg med pannebrasken. Franskmannen har vært glitrende i 2.omgang!

77. min: United får frispark i god posisjon rett utenfor 16-meteren, men Larnell Coles forsøk går et godt stykke over.

80. min: Det gjenstår ti minutter i London. United maler på.

81. min: United med fint ett-touch-spill før ballen lander hos LIngard på 16 meter. Ballen triller en liten halvmeter utenfor stolpen. United kjører matchen!

82. min: Tom Lawrence kommer inn for Jesse Lingard, som – etter både scoring og målgivende – får et velfortjent klapp på hodet av McGuinness.

86. min: Chelsea holdt unna for det siste United-presset, og nå triller vertene ballen i laget og lar klokka gjøre jobben.

** 5518 tilskuere på plass på Stamford Bridge.

88. min: Mats Møller Dæhli kommer inn for en utslitt Will Keane.

90. min: Kampen er slutt, Chelsea vinner 3-2 etter en jevnspilt kamp på Stamford Bridge. Returoppgjøret spilles på Old Trafford om ti dager. Da er også Ravel Morrison tilbake fra karantene!