No Carrick – No Vidic – No problem

REFERAT: Til tross for alle skadene, kjørte United over Bayer Leverkusen.

United reiste til Tyskland uten Nemanja Vidic, Michael Carrick, Marouane Fellaini og Robin van Persie, men med avansement i sikte, var seier det eneste som gjaldt.

I både forsvar og på topp, er United godt dekket, men på den sentrale midtbaneposisjonen var det knyttet spenning til hvem som kom til å starte.

David Moyes endte med å gi plassene til Phil Jones og Ryan Giggs, sistnevnte kun to dager unna sin 40-årsdag.

Endelig Kagawa

[poll id=»39″]Shinji Kagawa blir gang på gang brukt på venstrekanten, til tross for at han har gjort det helt klart at det er i tierrollen han helst vil spille.

Denne onsdagen ble han brukt i sin beste posisjon, og det skulle ikke ta mer en et lite minutt før han produserte sin første sjanse, da han flikket ballen gjennom til Rooney som kom alene med keeper. Uheldigvis for dem begge, var Rooney en liten hårsbredd på feil side av offside-linjen, og linjedommeren vinket korrekt.

Jevn åpning

Det virket først som om United virkelig skulle gå i strupen på laget som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen, men spillet jevnet seg fort ut, og de neste tjue minuttene gikk for seg uten noen store målsjanser for noen av lagene.

Reddet av Evans

Når den første store sjansen kom, var det tyskerne som hadde den. Kiessling fikk veldig enkelt vende vekk Rio Ferdinand utenfor Uniteds 16-meter, og spissen hadde fri bane mot målet. Men, inn kom Jonny Evans med en heltemodig takling, og det endte bare med en resultatløs corner.

Så var det Uniteds tur

Sjansen til hjemmelaget fikk United til å våkne, og allerede i det neste angrepet, måtte tyskerne kapitulere. Kagawa startet angrepet med en flott vending sentralt i banen, før han ga ballen til Giggs.

Giggs sendte den videre ut til Rooney, som fra venstresiden la inn i feltet mot Kagawa igjen. Ballen ble litt for høy for japaneren, men bak han kom Antonio Valencia stormende, og satte ballen inn via stolpen.

Rooney som servitør

Etter scoringen var det United som førte kampen igjen, og gikk på angrep etter angrep. Shinji Kagawa frustrerte motstanderne i sin rolle bak spissen, og det endte flere ganger med at United fikk frispark i farlige posisjoner.

Giggs tok et par av dem uten å treffe særlig godt, men da det var Rooneys tur til å prøve seg ble det farlig igjen. Rooneys innlegg fra venstresiden var hardt og godt slått, og under press fra Chris Smalling, headet Spasic den i eget nett.

Full kontroll

Med en komfortabel ledelse, og storspill på banen, flommet twitter og kommentarfelt over av optimism fra Unitedfansen, og det var det god grunn til.

United kontrollerte kampen frem til pause, og slapp ikke hjemmelaget til i det hele tatt. Giggs og Jones styrte fra midtbanen, og Kagawa viste seg fra en side vi kanskje ikke har sett lik til, siden han kom fra Borussia Dortmund før forrige sesong.

Moyes’ menn hadde flere sjanser til å øke ledelsen, men hadde ikke helt marginene med seg i de siste minuttene frem mot pausen, og lagene gikk i garderoben på 0-2.

Ny giv for hjemmelaget

Vel vitende om at Shakhtar Donetsk lå an til seier i sin kamp, var Leverkusen klare til å grave dypt for å komme seg inn i kampen igjen i løpet av åpningsminuttene av andre omgang. Men, det var likevel United som fikk den første sjansen.

Et innlegg fra høyre hadde god retning mot Kagawa, som hadde dratt seg fri fra oppasseren sin. Men keeperen kom ut og i en litt klønete manøver, hoppet han rett inn i japaneren.

Dommeren lot spillet gå videre, og Valencia, som plukket opp returballen, spilte den ut til innkast slik at Kagawa kunne komme seg opp på beina igjen.

Ny glipp

Så holdt United på å gi fra seg kontrollen. Et innlegg ble slått inn i Uniteds 16-meter og Ferdinand nølte med klareringen.

I stedet for å heade unna, stusset han den videre, og United kunne puste lettet ut, da de så at ingen motspillere var klare til å utnytte feilen.

Defensivt viste United noen tegn på usikkerhet igjen, men offensivt var det fortsatt stor fart og mye kreativitet. Valencia og Nani kom seg fri på sine kanter ved flere anledninger, og sistnevnte sendte avgårde et skudd som gikk rett utenfor det tyske målet litt før en time var spilt.

Stolpetreff

Leverkusen kom nærme en redusering igjen, da de skaffet seg corner etter 60 minutter. United-forsvaret vant først en hodeduell på første stolpe, men headingen gikk via to spillere før den spratt ned mot United-målet igjen, og traff stolpen.

På returen var David de Gea lynraskt nede og reddet United fra å måtte forsvare en etmåls-ledelse igjen.

Drepte spenningen

Den evigvarende motoren i beina til Valencia stoppet ikke, til tross for å ha gått på løp etter løp, og nesten hver gang kom han seg til innlegg fra høyresiden.

Et av disse ble klarert ut til hjørnespark, fra høyre. Giggs sendte ballen inn i feltet det forsvaret, noe klønete, lot Rooney få slippe til med et skudd.

Spissen traff keeperen, men ballen rullet bare rett ut i beina til Jonny Evans, som kunne bredside ballen i tomt mål, til 3-0 og et ganske så sikkert avansement fra gruppespillet.

Ga seg ikke der

Selv med tremålsledelse fortsatte United å pressepå, og det skulle komme flere mål. United hadde syv-åtte mann i angrep da Kagawa vippet ballen gjennom til Rooney, som alene med keeper hadde to valg.

Enten kunne han skyte selv, eller sentre til Smalling, som var på vei mot bakerste stolpe. Uegoistisk til spiss å være, valgte Rooney det siste, og lobbet ballen i en fin bue over den utrustende keeperen, og til Smalling som enkelt kunne score lagets fjerde mål for kvelden.

Før scoringen hadde Alexander Buttner kommet inn for Evra, og etter den fulgte også Rooney og Valencia inn i garderoben, mens Ashley Young og Andersom fikk sluttminuttene for United.

Ando-show

Anderson har ikke fått mange sjansene i United-trøya denne sesongen, og var tydelig ute etter å vise seg frem.

Brasilianeren fikk ballen rett utenfor egen 16-meter og satte fart fremover på banen. Etter å ha spilt vegg med Young, fikk han plutselig sjansen til å skyte fra 12-13 meters hold, men der tok magien slutt, og ballen trillet langt utenfor målet til slutt.

Cheeky, arrogant, confident

De tre ordene over hører til Gary Neville, og det var slik han kommenterte det siste målet til United. Ryan Giggs spilte Nani fri inne i 16-meteren til Leverkusen.

Portugiseren dro seg forbi keeperen og chippet ballen inn nettet fra skrå vinkel, til 5-0, et utrolig sterkt resultat for United. Helt mot slutten fikk Leverkusen også sin sjanse til et trøstemål.

Et hardt langskudd skiftet retning, men De Gea var likevel lynraskt nede og slo ballen ut til siden. På en dag der det offensive så absolutt stod i sentrum, og United tok sin største borteseier i Champions League, var det godt å se at United også er bunnsolide helt bakerst.