BØRS: De Gea best på WHL

Ellers var det svært mye middelmådighet ute og gikk.

Ifølge Bjarte Valen, som har vurdert spillerinnsatsen mot Tottenham, var det bare én mann som kom opp mot De Gea i denne kampen, og det var mannen som gjorde forarbeidet til Wayne Rooneys reduseringsmål, Anthony Martial.

Ytterligere to spillere får karakterer på eller over middels, mens det store flertallet i rødt hadde en kamp å glemme.

David de Gea – 7
Spanjolen hadde et par solide redninger og skal ha en stor del av æren for at Tottenhams ledelse til pause ikke var større. Kunne og burde vært mer dominerende i feltet, men De Gea var den minst dårlige United-spilleren i avskjedsfesten på White Hart Lane.

Eric Bailly – 6,5
Ryddet stort sett unna det som kom hans vei, men skurvet litt i pasningsspillet. Gikk i mange dueller og var forsvarets bestemann samlet sett. Det er ingen tvil om at han kommer til å bli et stort savn i Stockholm neste uke.

Chris Smalling – 4,5
Sviktet helt da han glapp i markeringen på Harry Kanes 2-0-mål, en type feil vi dessverre har sett altfor mange ganger av midtstopperen denne sesongen. Akkurat nå henger finaleplassen i Stockholm i en tynn tråd.

Phil Jones – 5,5
Hadde trøbbel med Harry Kane som var i festhumør. Strålende klarering på streken på tampen da Dele Alli hadde en enorm sjanse og allerede hadde overlistet De Gea. God i duellspillet, slet tyngre i luftrommet.

PHIL JONES hadde sine problemer med å holde Harry Kane i tøylene.

Daley Blind – 5,5
Virket ikke som om han var like preget av anledningen som flertallet av forsvarskollegene og kom fra det uten for mange stygge feil. At Matteo Darmian ble spart til denne kampen kan tyde på at det er italieneren som vil bli foretrukket til finalen på venstreback.

Axel Tuanzebe – 5,5
Imponerende i debuten mot Arsenal da han hadde god kontroll på Alexis Sanchez sist uke. Denne gangen fikk han tydeligvis Christian Eriksen som spesieloppgave. Fikk det tøft mot Premier League beste og mest kreative midtbane, men det var de mer rutinerte makkerne som sviktet mest

Michael Carrick – 6
Stødig med ballen i beina, men ble i likhet med resten av laget jaktende ball i store deler av kampen. Savnet en Pogba eller Fellaini ved sin side til å demme opp for den fysisk sterke Wanyama.

Juan Mata – 4,5
Ganske usynlig på en dag der United aldri klarte å styre kampen. Ble for lett i duellene og slapp sjelden og aldri til mot et godt organisert hjemmelag. Sliter med å komme opp på nivået han var før skaden.

JUAN MATA var anonym og slapp aldri til.

Jesse Lingard – 4,5
Jobbet iherdig, men falt helt gjennom mot et heltent hjemmelag. Fikk aldri gang noe skikkelig samarbeid med Martial eller Mata og ble tatt av til fordel for Henrikh Mkhitaryan uten at armeneren klarte å utrette mye mer.

Wayne Rooney – 4,5
Får pluss for scoringen da han var våken frempå, men det var stort sett alt Rooney bidro med. Glapp helt i markeringen på Tottenhams første scoring, og bommer med hodet i forkant av 2-0. Var involvert i 15 dueller og vant to av dem. Det oppsummerer mye av Rooneys situasjon i United om dagen.

Anthony Martial  7
En av meget få United-spillere som kan få godkjent etter kampen på White Hart Lane. Prøvde og prøvde og var nær mål med to solide skudd fra distanse. Glimrende initiativ og forarbeid til Rooneys redusering, men ble litt for lett i duellene. Kan bli en joker til finalen i Stockholm om halvannen uke.

PS! Ander Herrera (uten særlig innvirkning på kampen), Henrikh Mkhitaryan (usynlig) og Marcus Rashford (nær ved å berge uavgjort på tampen) spilte ikke lenge nok til å få børskarakter.

ANTHONY MARTIAL, her i kamp med Toby Alderweireld, kom hederlig fra en vanskelig oppgave.