Avanserte i FA Youth Cup

Manchester Uniteds juniorer slo Newcastle 1-0 i kveldens kamp og er klare for kvartfinale mot Liverpool på Anfield.

Som i helgen måtte United greie seg uten førstevalgene på spissplassene John Cofie og Will Keane, som begge er ute med skader. Heldigvis gikk det bedre denne gangen enn i helgen, da Paul McGuinness’ gutter tapte hele 1-5 mot Crewe.

United startet med Gyliano van Velzen på topp, og Ravel Morrison i en tilnærmet fri rolle litt bak, noe som skulle vise seg å fungere bra. United tok tak i kampen fra første spark, og dominerte kampen.

Uniteds første sjanse kom etter 10 minutter da Jesse Lingard skjøt over fra rundt ti meters hold. Ti minutter senere forsøkte en meget god Ravel Morrison fra 16-meteren, men skuddet traff stolpen. United stod for alt det offensive spillet i første omgang, og spilte seg til flere sjanser. Fraværet av Cofie og Keane gjorde imidlertid at litt av målteften ikke var tilstede, og lagene gikk til pause på 0-0.

Også i andre omgang kom United best i gang, og Morrison forsøkte seg,men skjøt utenfor. Etter dette greide Newcastle å kjempe seg tilbake i kampen og hadde et par forsøk uten å greie å få ballen forbi Sam Johnstone i United-målet.

Denne Newcastle-offensiven så imidlertid ut til å vekke United, og etter 64 minutter skulle de røde endelig få uttelling. Ravel Morrison driblet av to Newcastle-spillere og dunket ballen inn via tverrliggeren.

Ryan Tunnicliffe, som var av banens beste, og Larnell Cole hadde begge muligheten til å øke ledelsen, men ingen av dem lyktes.

Kampen endte dermed 1-0 til United, og juniorene er klare for kvartfinale i turneringen. Der venter Liverpool på Anfield, noe som blir en tøff oppgave for United. Liverpool slo på mandag Southend 9-0 i femte runde.

United – Newcastle 1-0 (0-0)

64 min: 1-0 Ravel Morrison

United: Sam Johnstone, Michael Keane, Tyler Blackett, Tom Thorpe, Michele Fornasier, Ryan Tunnicliffe, Larnell Cole, Paul Pogba, Gyliano Van Velzen, Ravel Morisson, Jesse Lingard

Ubenyttede reserver: Liam Jacob, Alberto Massacci, Thomas Lawrence, Sean McGinty, JackBarmby.