Avansement for juniorene!

To mål fra toppscorer Jack Barmby reddet kvelden for Manchester United mot Derby i 4. runde av FA Youth Cup. Vi fulgte kampen live!

Etter å ha knust Torquay United hele 4-0 i 3. runde var det ingen grunn til at United ikke skulle gå til onsdagens 4. rundekamp mot Derby fulle av selvtillit.

På den annen side haddde Paul McGuinness’ utvalgte kun vært i aksjon én gang siden cupoppgjøret den 2. desember. Det endte for elleve dager siden med 3-3 og kun ett poeng mot bunnlaget i Academy League, avdeling C, Bolton Wanderers.

Tre mål den rette veien lar seg så avgjørt høre, men like mange baklengs mot et lag som før kampen sto med kun 19 mål på 15 kamper, var ikke like imponerende. Det var derfor å håpe at sekken ble snørt sammen i god tid før Derby, som slo ut et sterkt Arsenal i forrige runde, entret banen.

Derby i føringen

Det så imidlertid ikke ut som om United hadde lært all verden av kampen mot Bolton da Derby-spiss Kane Richards fikk for mye rom i United-feltet etter snaue 20 minutter. Før dette hadde det skjedd lite på Moss Lane, men da Richards fikk kampens første store sjanse, var United-forsvaret for passive.

Richards fikk vendt opp på femmeteren, og kaet ballen i mål forbi keeper Liam Jacob i United-buret. Et fysisk sterkt Derby-lag var dermed i ledelsen i Altrincham. Skulle The Rams slå ut nok et antatt topplag av cupen?

United kommer tilbake

Mål påvirker som kjent ofte kamper, og det er gjerne laget som har scoret som får en oppsving etter målet. På Moss Lane skjedde imidlertid det motsatte. Uniteds kombinasjonsspill begynte å sitte, og særlig Jack Barmby, Mats Møller Dæhli og Adnan Januzaj begynte å vise seg frem.

Uniteds press skulle også gi resultater. Fem minutter før pause presset nevnte Dæhli Derbys keeper Mats Mørch – kveldens andre norske representant på Moss Lane – i en duell, og den tidligere Mandalskameratene-keeperen bokset ballen rett til Jack Barmby. Barmby fikk kranglet ballen forbi Mørch, og Uniteds toppscorer fant luken mellomDerby-forsvarerne og stolpen.

Barmby – igjen!

Lagene gikk til pause på 1-1, og det så lyst ut med tanke på Uniteds sjanser til avansement etter de rødes dominans i andre halvdel av den første omgangen. Det var imidlertid et mer reservert, og ikke like velfungerende United-lag publikum fikk se i andreomgang.

Det ble skapt få store sjanser fra de røde, men dette gjaldt også Derby, og det så en stund ut til at det kunne gå mot ekstraomganger i kveldens kamp. Slik skulle det ikke bli.

Ti minutter før slutt fikk Adnan Januzaj ballen inne i Derbys straffefelt, og idet han skulle vende seg mot mål ble han lagt i bakken av en Derby-forsvarer. Straffe til United!

Jack Barmby, som var en av Uniteds beste for kvelden, og som før kveldens kamp hadde scoret åtte mål på 14 kamper, tok fart og sendte ballen trygt ned i hjørnet forbi keeper Mørch. United hadde snudd kampen, og det nærmet seg slutten på Moss Lane!

Derby forsøkte å komme tilbake, men de hvitkledde virket ikke som om de hadde nok krefter til å gjøre et seriøst forsøk. Kampen ebbet ut, og United kunne strekke hendene i været etter drøye 94 minutters spill!

I femte runde møter Manchester United Swansea på bortebane, etter at de slo Portsmouth 2-1 i sin kamp.

Manchester United – Derby 2-1 (1-1)

0-1 Richards (20)1-1 Barmby (41)2-1 Barmby (str. 80)Turnering: FA Youth Cup, 4. runde.Sted: Moss Lane, Altrincham.Tidspunkt: Onsdag 18. januar, klokken 20.00 (skandinavisk tid).Manchester United U18: Liam Jacob – Donald Love, Tyler Blackett, Nicholas Ioannou, Luke McCullough (Louis Rowley) – Charni Ekangamene, Mats Møller Dæhli, Luke Hendrie – Gyliano van Velzen (Sam Byrne), Adnan Januzaj, Jack Barmby (James Wilson) .Ubenyttede innbyttere: Jonathan Sutherland, Jack Rowley, James Weir.

Supporterklubbens Fredrik A. Filtvedt dekket kampen live. Du kan se hans oppdateringer i vinduet under.

<b> </b><iframe src=»http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=6a72684076/height=550/width=470″ scrolling=»no» height=»550px» width=»470px» frameBorder =»0″ allowTransparency=»true» ><a href=»http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=6a72684076″ >United U18 v Derby U18</a></iframe>