WAYNE ROONEY: Feirer her med Ashley Young.

Årets første borteseier

REFERAT: Manchester United klatret opp til fjerdeplassen da de slo Arsenal 2-1 på Emirates.

Lørdag ettermiddag fikk Louis van Gaal sitt gjensyn med Danny Welbeck da et slitende Arsenal-mannskap imot Manchester United på Emirates Stadium i håp om å skape en større seanse enn den fattige 0-0-kampen der i vår.

Et Kieran Gibbs-selvmål og en Wayne Rooney-chip var nok til å senke hjemmelaget som fikk en sen utlikning ved Olivier Giroud, mens Luke Shaw måtte av banen med skade etter 16 minutter spilt.

Dermed passerte Manchester United hjemmelaget på tabellen, og ligger nå på fjerdeplass på tabellen – fem poeng bak Manchester City som ligger på tredjeplass.

Tilbake til tre bak

Mot Crystal Palace for to uker siden fikk Daley Blind sin første kamp som midtstopper for Manchester United, med Paddy McNair ved sin side. Mot Arsenal formet Van Gaal imidlertid en trebackslinje besående av McNair, Chris Smalling og Tyler Blackett.

Mens Ashley Young og Antonio Valencia spilte vingbacker, spilte Michael Carrick sentral midtbane med Ángel Di María og Marouane Fellaini som indreløpere, og Rooney og Robin van Persie foran seg.

SHAW: Måtte av med skade.

Tre tidlige Arsenal-sjanser

Det tok ikke mer enn fire minutter før tidligere United-spiller Danny Welbeck kunne ha scoret mot gamlelaget sitt. En presis Alex Oxlade-Chamberlain-stikker ble fanget opp av Welbeck som skjøt fra skrått hold, men McNair kom til utsetning og fikk slått ut til corner.

Bare et par minutter senere kom Welbeck til nok en mulighet. Oxlade-Chamberlains innlegg fra venstre traff Welbeck som headet like over.

Minutter senere var det Jack Wilshere som kom til skuddmlighet da han dro seg forbi et par United-spillere og fyrte avgårde en kanon langs bakken som gikk rett i klypene på David de Gea.

Arsenal fortsatte å angripe, og i det 13. minuttet burde han ha sendt hjemmelaget i ledelsen da Welbeck sendte Wilshere fri foran De Gea, men landslagsspillerens avslutning gikk rett i spanjolen.

TO KJENNIGNER: Danny Welbeck og Wayne Rooney.

Skademarerittet fortsetter

Det tok ikke lang tid før Luke Shaw måtte av banen med skade. Syv minutter ut i kampen ble venstrebacken stygt taklet av landslagskollega Oxlade-Chamberlain, og 19-åringen gikk umiddelbart ned for telling. Han prøvde å holde ut, men knapt ti minutter senere ble han erstattet av Ashley Young.

Ti minutter før pause satte Ángel Di María en støkk i Arsenal-fansen da han fra distanse curlet ballen et par centimeter utenfor Wojciech Szczęsnys stolpe.

Fire minutter før pause kunne Danny Welbeck ha scoret igjen. På venstreflanken rykket han i kjent stil forbi McNair og skjærte innover i 16-meteren før han avsluttet i nærmeste hjørne vor De Gea var på vakt.

Gibbs-selvmål sendte United foran

Ti minutter etter pause skjedde det ting på Emirates. Kieran Gibbs og Szczesny kolliderte i eget felt da Ashley Young slo inn fra venstre, og den polske sisteskansen fikk såvidt bokset ballen rett ut i beina på Valencia som skjøt ballen via en liggende Gibbs og i mål.

Arsenals Alexis Sánchez kunne ha utliknet minuttene senere, men headingen hans fra ti meter gikk rett i klypene på De Gea.

13 minutter før slutt var det innbytter Santi Cazorlas tur. Et innlegg ble pumpet i bakrom, Welbeck brukte brystet og la ned til spanjolen som fyrte av rett på De Gea fra 19 meter.

UHELDIG: Gibbs.

Rooney-scroring

Så kom avgjørelsen fem minutter før slutt da Wayne Rooney scoret sitt 13. tellende mål mot Arsenal. United kontret ved Fellaini, Di María og Rooney. Førstnevnte sendte ballen til Di María, og argentineren sendte videre til Rooney som iskaldt chippet ballen over Arsenals tredjekeeper – Damian Martinez.

Det burde imidlertid stått 3-0 til United etter 93 minutter spilt – Ángel Di María kom alene med Arsenal-keeperen, men i motsetning til Rooney gikk chippen hans like utenfor Arsenal-buret.

Fire minutter på overtid kom Arsenals redusering ved Olivier Giroud. Franskamennen ble spilt gjennom av Arteta, og alene med De Gea sendte han ballen rett i nærmeste kryss via spanjolens fingertupper.

Dermed klatret de røde djevlene opp til fjerdeplassen, og ligger nå bare fem poenger bak byrival Manchester City, før Hull City venter på hjemmebane neste uke.