Preview United – Burnley

Les alt du trenger å vite om kampen United MÅ vinne.

Publisert Sist oppdatert

Jose Mourinho brukte deler av fredagens pressekonferanse til å snakke om betydningen av seieren mot byrivalene Manchester City i ligacupen.

Når Burnley gjester Old Trafford vil intet annet enn tre poeng være godt nok for United om laget skal henge med i toppen av Premier League.

Men selv om United er blant gullkandidatene og Burnley blant nedrykksfavorittene, skiller det bare fire poeng mellom de to lagene etter ni kamper og Jose Mourinho trenger utvilsomt en seier lørdag ettermiddag.

Les også: Ansvarlig redaktør Dag Langerøds kommentar etter City-kampen

Kampstart er klokken 16.00, og oppgjøret kan følges på TV 2 Sumo i Norge, Viasat sport premium/Viaplay i Sverige, og TV 3 sport 2, Viaplay, Dplay eller Viasat Ultra HD i Danmark. 

Manchester United:

jones6
TILBAKE: Phil Jones trener igjen

Skader: Eric Bailly er ute med kneskaden han fikk mot Chelsea, og ivorianeren er neppe tilbake i aksjon før tidligst rundt juletider. Wayne Rooney og Marcus Rashford er tvilsomme, mens Chris Smalling er ventet å bli klar igjen, melder BBC. Også Phil Jones er tilbake i trening, men er langt unna kampform.

Siste kamp (1-0 mot Manchester City):
United:
De Gea – Valencia, Blind, Rojo, Shaw – Carrick (c), Herrera – Mata (Schneiderlin fra 73.), Pogba, Rashford (Lingard fra 81.) – Ibrahimovic. Ubenyttede innbyttere: Romero, Darmian, Young, Fellaini, Memphis.

Burnley:

Sunderland v Burnley - Premier League
BURNLEY-BOSS: Sean Dyche håper at Burnley kan ta sine første poeng på Old Trafford i Premier League.

Skader: Andre Gray er igjen tilgjengelig etter å ha sonet en karantene på fire kamper for diskriminerende twitter-meldinger han la ut. George Boyd er tilbake etter en kneskade, mens Steven Defour kjemper en kamp mot klokken for å rekke lørdagens kamp. 

United-vurderinger før kamp: Jose Mourinho valgte å bruke flere nøkkelspillere mot City i ligacupen og kanskje vil noen derfor få hvile mot Burnley. Ettersom Eric Bailly er forventet til å være ute av spill i to måneder, har Mourinho færre alternativer å velge mellom i midtforsvaret. Marcos Rojo sin innsats mot City var imidlertid svært positiv og argentineren får trolig sjansen på nytt om Chris Smalling ikke blir helt klar.

 

“Til tross for alt snakket om problemer i United har klubben en sterk stall og en fantastisk manager.  ”

Burnley-manager Sean Dyche

Mourinho kan også bruke kampen til å videreføre midtbanekonstellasjonen med Carrick, Herrera og Pogba som fungerte bra mot City.

Vil dette bli kampen der Zlatan får hvile?, eller vil Mourinho at svensken bruker kampen mot Burnley til å finne målteften igjen. Kravet fra United-fansen om tre poeng blir ikke mindre om man tenker på at Burnley har tapt alle sine tre bortekamper så langt denne sesongen og har bare scoret ett mål.

Statistikk: Statistikken er definitivt på Uniteds side før oppgjøret på Old Trafford.

  • United har vunnet åtte av de siste 12 hjemmekampene mot Burnley. De andre fre har endt uavgjort og Burnley har ikke vunnet på Old Trafford siden 1962, året før Jose Mourinho ble født!
  • United og Burnley har møtt hverandre fire ganger i Premier League. På Turf Moor har Burnley vunnet 1-0 og klart 0-0, mens United har vunnet begge oppgjørene på Old Trafford.
  • United har 14 poeng på ni kamper, den nestverste starten i PL-sammenheng. Kun starten i 2014/15 var svakere.
  • Burnley har bare hatt tre skudd på mål på sine tre bortekamper.

Dommeren:

Mark Clattenburg prøver å vise frem pauseresultatet
DØMTE UNITED – CITY: Mark Clattenburg prøver å vise frem pauseresultatet

Mark Clattenburg er en gammel kjenning blant United-fansen og selv om han blit ansett som den beste dommeren i England, så er han kontroversiell bland de røde. Denne sesongen har Clattenburg dømt United og Burnley en gang hver. Det var han som dømte oppgjøret mellom United og City på Old Trafford som gjestene vant 2-1, mens han også dømte Burnleys bortekamp mot Chelsea som vertene vant 3-0. Han har delt ut 22 gule kort i Premier League denne sesongen, men ikke et eneste rødt kort.

Statistikk og diskusjon

Kampen diskuteres selvsagt allerede på Unitedforumet.no forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også. Der er det også en del statistikk fra tidligere oppgjør mellom lagene.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS