Your way, José

KOMMENTAR: Minst like viktig som de tre poengene torsdag kveld, var det å se en United-manager som igjen er i angrepsposisjon.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke imponerende og slett ikke vakkert, men United gjorde jobben.

Og vi kan bare bli vant til det først som sist, for vi kommer til å vinne mange kamper på denne måten under José Mourinho.

Typisk Mourinho

Tre tap på tre kamper og United var angivelig i krise. Tre seire på tre kamper og United ligner mer på den utgaven vi forventer å se under José Mourinho. United er igjen i angrepsposisjon.

Men minst like viktig som at United tok tre poeng mot Zorya torsdag kveld er det at José Mourinho er i angrepsposisjon.  

GettyImages-611440114
JOBBEN ER GJORT: United imponerte ikke, men tok tre poeng mot Zorya. Det var tross alt det viktigste

Og vi kunne merke det allerede før kampen. Portugiseren hadde varslet at han ville stille med et sterkt lag, noe han også gjorde.

Bailly og Smalling utgjorde stopper-duoen. Pogba spilte igjen. Det samme gjorde de fire i angrep. Dette var en kamp Mourinho ville vinne, og han var beredt til å satse.

Managere sine programspalter inneholder generelt sett meget sjelden krutt. Mourinhos betraktninger før møtet med Zorya Luhansk var forsåvidt intet unntak. Likevel er det interessant å lese mellom linjene når Uniteds portugisiske manager bruker mye plass på å takke United-fansen for den enestående støtten og atmosfæren de skapte mot Leicester.

Han ønsker å få med seg fansen. Han ønsker igjen å skape en positivitet etter å ha inntatt rollen som sutrekopp etter de tre nederlagene mot Manchester City, Feyenoord og Watford.

Å tape tre kamper på rad er uhyre sjelden kost for Mourinho. Selv om laget var tilbake på vinnersporet med 3-1-seieren mot Northampton i ligacupen, var Leicester-kampen den store lakmustesten. Etter 20 jevnspilte minutter ble Old Trafford-publikummet vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp med fire mål på drøye 20 minutter.

GettyImages-611440194
MÅL OG ASSIST: Zlatan Ibrahimovic ga United 1-0 etter en noe heldig målgivende av Wayne Rooney

Mot Zorya fikk vi ikke se noe fyrverkeri, men vi fikk en sliteseier, takket være Ibrahimovic sin første scoring i turneringen siden han scoret for Ajax for 15 år siden. Og om Uniteds elleve spillere på banen tidvis slet med aggressiviteten, gjorde ikke Mourinho det samme.

Han hudflettet trenerstaben som ikke hadde fått med seg at Zorya hadde endret taktikken på dødballer, men forklarte rolig og behersket etter kampen hvorfor han hadde blitt irritert.

Med det viste Mourinho igjen at han vil ha den kontrollen som han krever i forkant av situasjoner som oppstår, fremfor å unnskylde feil i etterkant. Det viser at han igjen er «frem i skoene» og det er øye for slike detaljer som har gjort han til en vinner tidligere og forhåpentligvs vil gjøre det samme i United.

Spøkte og lo

Det var forresten et aldri så lite jubileum på Old Trafford torsdag kveld.

Zorya Luhansk er nemlig klubb nummer 100 United har møtt i europacup-sammenheng. Klubben som var nummer 99 er et av lagene United kjenner aller best, og som de snart skal møte.

Nemlig Liverpool.

Mourinho lot ikke sjansen gå fra seg til å uttrykke misnøye med at kampen blir spilt en mandag, men i stedet for å sutre lenge over situasjonen, sa han at det blir en utfordring han og laget gleder seg til.

juanmata
GOD KAMP: Juan Mata er i ferd med å bli en nøkkelspiller for José Mourinho.

På spørsmål om hva han syntes om Wayne Rooneys innhopp ar det en spøkefull Mourinho som sa at Rooney hadde fortalt ham at han hadde ment det håpløse skuddet som en pasning til Zlatan Ibrahimovic.

Han kunne vært snurt. Han har fått nok spørsmål om Rooney. Han kunne svart kort at Rooney gjorde et greit innhopp og gått videre til neste spørsmål.

I stedet valgte han å spøke med Rooneys kommentar. Det vitner om en manager som er litt mindre stresset enn den utgaven vi så for bare halvannen uke siden,

For United er det gode nyheter. Det er da Mourinho er på sitt mest selvsikre, det er da Mourinho er Mourinho og det er da han er på sitt beste.

Portugiseren avrundet torsdagens pressekonferanse med å advare mot Stoke og si at de er mye bedre enn det tabellsituasjonen tilsier og at det blir en meget tøff kamp.

Selvsagt gjorde han det. For å holde spillerne i angrepsposisjon. Akkurat slik som han selv er.

Mourinho vet at bare tre poeng er godt nok mot Stoke, og sjansen for at det vil skje er mye større med en offensiv, enn en defensiv Mourinho. 

Les også:

Reaksjoner: Her er en rekke andre reaksjoner fra spillere og manageren etter torsdagens seier

 

Powered by Labrador CMS