Så viktig er han faktisk

Tallene viser at det blir vanskelig å utelate Rashford fra startelleveren.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært litt av noen måneder for Marcus Rashford. Da Anthony Martial i siste liten ble skadet under oppvarmingen mot Midtjylland i februar 2015, var det nok flere som hevet på øyebrynene da Rashford ble tildelt plassen i startelleveren.

Like så greit, så markerte han debuten sin ved å score to mål i den kampen, som til slutt endte 5-1. Som om ikke det var nok, ble han da klubbens yngste spiller med mål i Europasammenheng – en rekord tidligere holdt av George Best.

Tre dager senere var han igjen i startelleveren, denne gangen sto Arsenal på andre banehalvdel. To mål og en assist skulle det bli, og United gikk seirende ut med 3-2.

Bare noen uker senere ble han matchvinner i Manchester-derbyet, med eneste mål i kampen. Det var vår første seier borte mot City siden 2012, og i en alder av 18 år ble Marcus Rashford den yngste spilleren som har scoret i derbyet.

Mestscorende engelskmann

Uredd, full av fart og teknikk, har unggutten vært en aldri så liten sensasjon i Premier League. Tall fra Opta viser at faktisk ingen engelsk spiller har scoret mer mål siden Rashfort debuterte. Småpene 11 mål er ingen dårlig prestasjon for en 18-åring, bare Harry Kane på Tottenham har like mange. Dette gjør også Rashford til den spilleren på Manchester United med flest målpoeng siden debuten.

Den eneste spilleren som har flere mål i denne perioden, er Sergio Kün Aguero, som står med 19 mål.

 

I tillegg til disse imponerende tallene, scoret han i debuten for A-laget til England, tre mål i debuten for England U-21 og var en del av troppen som reiste til EM i Frankrike nå i sommer. Det ser ikke ut til at han tar foten av gasspedalen, og det blir spennende å se hvordan Mourinho løser det hele inn mot lørdagens kamp mot regjerende mestere Leicester.

Powered by Labrador CMS