– Vi har fremdeles trøbbel

OPPDATERT: Men Louis van Gaal er enig i at sjansene for en Champions League-plass økte betraktelig onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Seieren satt langt inne. Men etter drøyt 80 minutter spilt satt endelig den avgjørende scoringen som gjorde at Manchester United-spillerne sover godt i natt.

Juan Matas praktscoring fra frispark var nok for rødtrøyene.

Ettersom Manchester City, Arsenal og Tottenham alle tapte, er Uniteds topp-fire-håp et snev større, og hver eneste tre-poenger blir livsviktig dersom United skal spille Champions League neste sesong.

Det vet også Louis van Gaal som var en lettet mann etter seieren.

– Visste de andre hadde tapt

– Jeg er veldig fornøyd på spillernes vegne. De kjempet til siste slutt. De visste på banen at resten av topp-fire-skiftet tapte. Vi er bare nødt til å vinne hjemme mot Watford, men det ble en vanskelig kamp, på grunn av vinden, sier Van Gaal.

Han er svært fornøyd med den fjerde seieren på rad, men råder både fansen og media til ikke å ta av.

– Vi har fremdeles en liten tropp å velge fra på grunn av skader. Det er det samme problemet vi hadde for to uker siden. Hver eneste uke har jeg nye utfordringer med å komponere laget. Vi er med å utfordrer i kampen om en Champions League-plass, vi er i kvartfinalen i FA-cupen og vi er fremdeles med i Europa League. Det er bra, men samtidig så betyr det et fullpakket program for oss, påpeker Van Gaal.

Seieren mot Watford satt langt inne, og Van Gaal legger ikke skjul på at han er mer tilfreds med resultatet enn selve spillet. 

– Det ble en fysisk kamp, og når du ser på størrelsen av motstanderen og våres størrelse, blir det vanskelig, men vi kjempet til siste slutt og scoret et mål. Watford spilte veldig bra, presset høyt og vi slet med å håndtere de. Vi ga de mange sjanser, men det var selvsagt på grunn av deres høye press. Men vi hadde også våres sjanser, og jeg er veldig fornøyd med dette resultatet.

Herrera: – Ga aldri opp

Ander Herrera sier det var en slett forestilling United vartet opp med, men at de tre poengene gleder.

– Vi må være ærlige. Vi spilte ikke så bra, men vi er nødt til å lære oss å vinne slike kamper også. Vi slet med å sentre ballen, vi var ikke så god med ballen i begynnelsen og ga dem noen sjanser. Vi ønsker å vinne slike kamper, og være med i kampen om en topp-fire-plassering, sier Herrera og nærmest innrømmer at han har gitt opp håpet om ligagull, sier Herrera.

Han skryter også av matchvinner og landsmann Juan Mata.

– Men når du har spillere som Juan Mata som kan gjøre en forskjell, er selvsagt det veldig heldig. For noen uker siden spilte vi ikke så bra, vi tapte kamper som vi ikke som vi ikke skulle ha tapt. Da hadde vi to alternativ, å gi opp, eller å kjempe videre. Vi er Man. United, vi er nødt til å vinne, sier spanjolen.

Powered by Labrador CMS