1-0-seier for U 18

Will Keane avgjorde kampen mot Barnsley fem minutter etter hvilen. United måtte fullføre med ti mann etter at Tyler Blackett pådro seg rødt kort.

Paul McGuiness og hans gutter har hatt det travelt den siste tiden. Den siste drøye uken har de sikret seg avansement til finalen i FA Youth Cup, spilt ligakamp mot Everton, og kommet på en andreplass i Memorial Claudio Sassi-turneringen i Italia.

I formiddag var det på nytt duket for ligaoppgjør, og denne gang ventet Barnsley på bortebane. United stilte med noen spillere som sannsynligvis vil starte i FA Youth Cup-finalen, men også noen som fortsatt kan spille U 16-fotball.

United kom best i gang på en humpete og dårlig gressmatte, og allerede etter snaue to miutter traff Jesse Lingard stolpen. På returen holdt Mats Møller Dæhli på å score sitt første mål for U 18-laget, men skuddet gikk over for åpent mål.

I tillegg til en dårlig bane, blåste det også kraftig under dagens kamp, noe som gjorde det vanskelig å spille god fotball og satte sitt preg på kampen. Like før pause fikk Will Keane en brukbar mulighet etter en dårlig heading i Barnsley-forsvaret, men lobbforsøket fra spissen gikk utenfor. Bakover var United solide, og bortsett fra en anledning hvor Sam Johnstone måtte vise seg frem rett før pause, skapte Barnsley lite.

Lagene gikk dermed til pause på 0-0, men allerede fire minutter etter hvilen skulle United få hull på byllen. Barnsleys Sam Patterson la først et innlegg som traff tverrliggeren over keeper Johnstone, men United fikk tak i ballen og gikk rett i angrep. Måltyv Will Keane fikk tak i ballen på 16-meterstreken og avsluttet mellom bena på keeper og inn i mål.

I løpet av andreomgang hadde både Jesse Lingard og innbytter Rafael Leao brukbare sjanser til å score, uten at noen av dem fikk ballen i nota. Også Barnsley hadde sine sjanser, blant annet da Johnstone måtte trekke en dobbeltredning opp av hatten på en kjempesjanse fra vertenes Erico Sousa.

Ingen av lagene kom imidlertid nærmere enn dette, og United kunne dermed ta med seg tre poeng hjem fra Barnsley. Skåret i gleden for U 18-laget var at Tyler Blacket pådra seg direkte rødt kort rett før slutt etter å ha kranglet med dommeren. Dette betyr at 16-åringen sannsynligvis går glipp av første oppgjør i FA Youth Cup-finalen i mai.

KAMPFAKTA

Barnsley U 18 – Manchester United U 18 0-1

49 min: 0-1 W. Keane

United: Sam Johnstone, Alberto Massacci, Tyler Blackett, Michael Keane, Sean McGinty, Charni Ekangamene (Tom Thorpe 70), Thomas Lawrence, Jesse Lingard, Mats Møller Dæhli, Gyliano van Velzen (Rafael Leao 78), William Keane.