17 innholdsrike minutter var nok

REFERAT: Det ble lekende lett for Louis van Gaal & co. som slo Leicester 3-1 lørdag ettermiddag.

Om det er én lørdag United hadde noe å bevise, var det nemlig denne lørdagen.

Etter å ha spilt 0-0 mot League Two-laget Cambridge United i FA-cupen den foregående helgen, ville det ballet på seg for Louis van Gaal & co. dersom de ikke hadde slått tilbake mot nyopprykkede Leicester – som presterte å snu 1-3 til 5-3 forrige gang lagene møttes i september.

Og seier ble det. Takket være Robin van Persie, Falcao, og et Leicester-selvmål.

Det ble en svært rolig innledning på oppgjøret på Old Trafford. Rødtrøyene holdt på ballen, men maktet ikke å produsere noe særligi.

Etter 18 minutter spilt kunne det imidlertid ha skjedd ting. Robin van Persies gjennombruddspasning til Falcao ble såvidt snappet opp av en Leicester-forsvarer som hindret colombianeren.

Like etterpå var det Van Persie som fikk muligheten. Luke Shaw stormed nedover venstrekanten og slo lavt inn mot en umarkert nederlender som på én touch fyrte ballen langt over mål.

VM-flashback og målkalas

Drøyt fem minutter senere satt den for hjemmelaget. Akkurat som Iker Casillas og Spania fikk erfare i fjorårets sommer-VM: Daley Blind med en perfekt vektlagt gjennombruddspasning som Van Persie tuppet i lengste hjørne fra ti meter.

RvP: Målscorer.

Og minuttene senere sto det plutselig 2-0. Leicester-målvakt Mark Schwarzer ga retur på Ángel Di Marías avslutning fra skrått hold, og via Marcin Wasilewski gikk ballen i Falcao som fikk sendt ballen bak en utspilt Schwarzer.

Like før pause sto det jammen 3-0. En United-corner ble headet via Daley Blind rett i hodet på Wes Morgan som stusset ballen i eget nett fra fem meter.

Rolig start på andreomgang

Det tok 12 minutter før den første muligheten i andreomgang kom for United. Wayne Rooney ble spilt fri og stormet mot Leicester-boksen før han slo inn mot Falcao. Pasningen ble litt upresis, og posisjonen ble for skrå for Falcao.

I det 61. minutt var det Marcos Rojo som fikk testet seg mot Leonardo Ulloa. Argentineren kom én-mot-én med landsmannen, og gikk i bakken innenfor 16-meteren i duell med United-spilleren, men dommer Atkinson valgte – korrekt – å ikke dømme straffe.

Seks minutter senere klønet Phil Jones det til i eget forsvar. En fryktelig bom på et forsøkt tilbakespill endte med at David Nugent plukket opp ballen, men en våken David De Gea fikk stormet ut og avverge.

Leicester-redusering

Til slutt kom også Leicester-reduseringen. Innbytter Marc Albrighton slo inn fra like utenfor 16-meteren, og traff hodet til Wasilewski som headet ballen ved nærmeste stolpe fra om lag ni meter.

MÅLSCORER WASLIEWSKI: Her i duell med Luke Shaw.

Di María fikk sjansen til å øke til ytterligere 4-1 noen minutter etter reduseringen. Rooney serverte en strålende gjennombruddspasning mot argentineren, og med en mann i rygg dempet han ballen perfekt – men avslutningen sendte han milevis over mål fra 15 meter.

Nå er det Cambridge United som står for tur på Old Trafford – og da må det vinnes for å ta seg videre i FA-cupen.