– Det er deilig når vi vinner

REAKSJONER: Les hva Louis van Gaal og Ander Herrera hadde å si etter kampslutt.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United stakk av med alle tre poengene da Ashley Young avgjorde kampen, etter at Wayne Rooney fikk Tim Krul til å gjøre en stor feil.

Både Arsenal, Liverpool, Tottenham og Southampton fikk med seg tre poeng denne midtukerunden. United hadde dermed ikke råd til å miste poeng på St. James’ Park.

Det var også Louis van Gaal fullstendig klar over.

– Det var en veldig viktig seier, for alle konkurrentene våre vant også. Jeg syns vi spilte veldig bra. Vi dominerte kampen i 90 minutter og med unntak av noen kontringer, slapp vi ikke til særlig mange sjanser. Det er vanskelig å vinne her, så jeg er veldig fornøyd, fortalte Van Gaal til MUTV etter kampslutt.

– Jeg nyter det

Nederlenderen forklarte at han byttet inn Januzaj, Mata og Carrick for å få mer offensiv kraft. Han skrøt også av kapteinen sin.

– Jeg endret for å vinne. Jeg ville angripe og vi gjorde offensive bytter. Jeg følte at vi kunne vinne, og jeg må si: Måten Rooney skapte den sjansen var utrolig.

United-manageren deler også ut velfortjent ros til Uniteds nummer én.

– David de Gea er utrolig i år. Jeg har hatt mange gode keepere opp gjennom, som Edwin van der Sar og Victor Valdés, men De Gea har vært enestående i år.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
VEGG: Hit, men ikke lenger. David de Gea var nok en gang i det umulige hjørnet.

Newcastle har slått både Liverpool og Chelsea på hjemmebane dennes esonge

– De har vunnet her mot mange toppklubber. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng.

I et intervju med BT Sport, forteller Van Gaal at han nyter Champions League-racet.

– Selvsagt nyter jeg det. Spesielt når vi vinner, sa en smilende Van Gaal til BT Sport.

– Vi er Manchester United, vi frykter ingen

Ander Herrera delte mange av de samme tankene som sin manager.

– Når man vinner i kampens siste minutt er man selvsagt fornøyd. Vi dominerte gjennom hele kampen, skapte mange sjanser og spilte vår spillestil. Vi vil beholde ballen og kontrollere kampen, og jeg syns vi fortjente å vinne, uttalte Herrera til MUTV.

Midtbanespilleren mente at United burde ha ledet til pause. Etter kampen var han bare lettet.

– Vi var litt skuffet etter første omgang fordi vi fortjente å lede. Vi skapte sjanser, var gode med ballen og slapp ikke til mange sjanser. Nå er vi bare glade, men vi er nødt til å forbedre oss og avgjøre kamper tidligere. Fansen vår lider for mye når vi venter så lenge, sa en lattermild spanjol.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
KRIGER: Ander Herrera løper og takler på midtbanen til Manchester United.

Også Herrera hadde noen fine ord å si om sin målvakt.

– De Gea er kanskje verdens beste keeper, og det viste han igjen. Laget spilte veldig, veldig bra, men vi er veldig glade for at vi har De Gea bakerst.

Han understreket også viktigheten av seieren.

– Mye viktigere etter kampen etter før. Da jeg så på resultatene til konkurrentene våre, tenkte jeg at dette var en veldig viktig seier. Kampen om topp fire kommer til å bli veldig hard, men vi skaper flere sjanser enn motstanderne våre.

Nå skal United møte Arsenal. I potten ligger muligheten til å vinne sitt første trofé med United for Herrera.

– Nå må vi fokusere på FA-cupen. Vi må respektere Arsenal, for de er et veldig, veldig godt lag. Men vi er Manchester United og vi er ikke redde. Vi skal spille foran fansen og vi trenger dem for å vinne.

Powered by Labrador CMS