Yoga og pilates for Jones

Den skadeutsatte United-spilleren går nye veier for å overvinne problemene.

Publisert Sist oppdatert

22-åringen fra Preston har tilbrakt store deler av sitt vel tre år lange Old Trafford-opphold på sykestuen. Mot Liverpool i helgen var han omsider tilbake etter halvannen måneds fravær, men det store spørsmålet er hvor lang/kort tid han klarer å holde seg skadefri denne gangen. Sist holdt han i ganske nøyaktig en kamp før det bar direkte tilbake til sykestuen.

Nå røper Jones at han har begynt å ty til alternative treningsmetoder i et forsøk på å minimere risikoen for skader. Han har tidligere sett Ryan Giggs og Rio Ferdinand ha stor suksess med yoga og pilates, og har bestemt seg for å prøve tilsvarende opplegg.

Jones insisterer likevel på at det kun er uflaks som ligger bak de mange skadeplagene.

– Under sesongoppkjøringen spilte jeg hver eneste kamp og deltok på samtlige treningsøkter, men så, på landslagsoppdrag (mot Sveits i september), pådro jeg meg en strekk i hamstringen, sier han til The Telegraph.

“Det har gått i styrketrening, yoga, pilates og mye annet.”

Phil Jones

– Jeg hadde aldri før vært plaget med muskelskader, så det var skuffende. Så, da jeg var tilbake igjen, pådro jeg meg benhinnebetennelse. Men siden det har jeg jobbet hardt i treningsstudioet. Forhåpentligvis vil det betale seg resten av sesongen.

– Det har gått i styrketrening, yoga, pilates, og mye annet. Jeg vil gjøre alt jeg kan, forhåpentligvis også å passe på meg selv i kampsituasjon, for å sikre at jeg holder meg frisk, sier Jones, og insisterer igjen på at han har vært et offer for uhell gjennom Old Trafford-karrieren.

– Jeg kunne stått her og listet opp ti spillere som alltid er skadet. Det er fotballens natur. Ingen våkner opp om morgenen og sier: «I dag har jeg lyst til å bli skadet». Jeg har aldri dratt avgårde på trening og uttrykt ønske om å bli skadet. Det har bare blitt slik. Jeg har bare vært uheldig. Men nå er målet å holde meg skadefri og fokusert, og spille kamper.

– Som en virvelvind

Manchester United v Liverpool - Premier League
Phil Jones – tilbake mot Liverpool

Jones innrømmer samtidig at selv om han følte seg klar, så ble han litt overrasket over å bli involvert allerede mot Liverpool. Det ville neppe ha skjedd dersom det ikke var for Marcos Rojo. Argetineren ble som kjent skadet på trening to dager før storoppgjøret.

– Jeg ble litt overrasket over å bli sendt direkte utpå, men skader og diverse omstendigheter er sånt som skjer i fotball.
For å være ærlig, føltes de første 20 minuttene som en virvelvind. Alt skjedde så hurtig. Jeg tror ikke at noen treningsøkt kan forberede deg på en kamp i Premier League – aller minst mot Liverpool. Men det var stort å være tilbake på gressmatten. Jeg følte meg mer enn klar, det må man alltid være. Og så måtte vi jo ta igjen for det som skjedde forrige sesong!

Powered by Labrador CMS